Välj en sida

  Scenmolton som scentextil

  Scendekor flamskyddad scentextil

  Scenmolton som scentextil

  Att använda scenmolton som scentextil är väldigt vanligt och det har sina klara fördelar. Det har väldigt många av de egenskaper som krävs på en teater eller en konsert.

  Ljudabsorbering

  Scenmolton är en kraftigt ljudabsorberande textil och det beror på en mängd olika saker som just molton i denhär vikten erbjuder. Ruggad yta, nästan som en sammet, vilket gör att ljudet tänger in i tyget. Vävningen som gör att luftgenomsläppligheten blir optimal för att absorbera ljudet och mjukheten som gör textilen inte bara får ett vackert fall utan även skapa en veckning som ytterligare skapar en bättre akustik.

  Backdrop

  Backdropar sys ofta av scenmolton. Bakgrunder till teater och scener behöver den matta ytan och ljudabsorberande egenskaper som molton har. Backropar är helt enkelt uppsydd scenmolton fär man fållar in sidorna och har någon typ av upphängning upptil som tillexempel öljetter eller knytband.

  Ljusabsorberande textil

  Den borstade ytan suger upp otroligt mycket ljus och klara av att skapa en svart yta bakom artisten som en backdrop. Tyget känns i stort sett som en vägg ock skapar en Blackbox på scenen. Scenmolton är ett av de mest ljusabsorberande tygerna som finns.

  Vackert fall

  Scenmoltons mjuka känsla och tyngd skapar ett mycket vackert fall. Uppsydda ridåer, draperier och backdropar går att få riktigt snygga även om det bara är för en kort installation.

  Flamskyddscertifikat

  Blandad, flamskyddad och Brandskyddad. Ja, många olika ord för en sak. Men för att få användas som scentextil kräva att tyget har klarat flamskydd för hängande textil. För molton är det inget problem.