Välj en sida
  Flamskyddad scentextil och dekortyger

  Flamskyddad scentextil och dekortyger

  Scenmolton som väger ca 330 g/m2 och är svart är i stort sett mörkläggande och ljustätt. Det släpper igenom lite, lite men tar det mesta ljuset och fungerar oftast utmärkt.

  Det är inte ovanligt att vi får frågor om att mörklägga en aula eller idrottsarena. Ibland är det permanenta lösningar med skenor och uppsydda tyger efter kundmått och ibland säljer vi hela balar eller rullar som bara hängs upp temporärt. Just kombinationen av ljudabsorbering, flamskydd och mörkläggande gör scenmolton till en mycket användbar textil. Dessutom är det en prisvärd textil.

  Det finns satinvävda tyger det vill säga inte molton som är mörkläggande och de fungerar genom att väveriet har vävt in en svart tråd som skapar ett svart lager mellan de färgade yttre ytorna, dvs den färgen du ser att tyget har. Det är nämligen så att svart färg absorberar mer ljus än ljusa färger. Ofta är dessa textiler vävda av permanent flamskyddad polyester. Denna vävning är ju snygg men är betydligt mer kostsam att väva än att väva scenmolton.

  Scenmolton och Dekomolton

  Scenmolton i vitt eller andra ljusa färger är inte speciellt mörkläggande utan släpper igenom ganska mycket ljus. Dekomolton är inte heller mörkläggande, det är allt för lite material i den textilen för att den ska stoppa ljuset.