Välj en sida

  Event och mässor

  Flamskyddad dekortextil och scentextil

  Flamskyddad dekortextil och scentextil

  Scenmolton och dekomolton är mycket vanliga tyger för att skapa event, montrar och mässor.

  Många färger

  Dekomolton finns i en stor mängd olika färger och kan tillsammans med nålfiltsmattor kombineras i företags logotyp-färger. Just molton i 260 cm bredd finns närmre 30 färger, ofta många av dem på lager för snabba leveranser.

  Flamskyddad textil

  Flamskydd som klarar offentlig lokal är en förutsättning för att få användas på event och mässor. Ofta kollas det upp av räddningstjänst eller lokalens ägare för att de ska vara säkra på att det är rätt tyger som används som inklädande av lokalen. Tänk på att räddningstjänster och lokalägare kan ha olika krav, så prata med båda så du är säker på att scenmoltonen har rätt klass. Men detta bör inte vara något problem då det klarar flamskydds-test för offentlig lokal.

  Dela av lokalen med textil

  Att dela av en lokal med en textil är vanligt och görs ofta med tynga kraftiga textiler som molton. Du har säker varit i lokaler som varit avdelade med just ett moltontyg. Eftersom det är så kraftigt och har en matt yta upplevs det normalt som en vägg och besökaren på mässan eller eventet tänker inte på den.

  Prisvärt tyg

  Moltontyg är billigt jämfört med andra tyger, därför har det blivit enklar favorit bland mässbyggare och konsertarrangörer. Men det är inte bara priset som gjort det så populärt utan också en hel del andra egenskaper.

  Breda tyger

  300 cm bredd gör att scenmolton och dekomolton är perfekt att använda till evenemang och utställningar. Ofta läggs tyget ner så det blir 3 meter högt och sen kläs eventlokalen in i det flamsäkra tyget.

  Uppsydda tyger

  Många gånger vill kunden ha uppsydda, av flera orsaker. Dels vill kunden kunna hänga upp dem enkelt i tross eller annan upphängningsanordning som till exempel skenor eller ett rå-rör. En annan orsak kan vara att moltontyget behöver vara måttanpassat till just den scenen eller lokalen. detta är speciellt viktigt om det är en ridå eller ett draperi som hänger i skena. En tredje anledning är att det faktiskt håller längre om det är fållat runt om. Estetiskt är det klart snyggast att få det uppsytt och klart, bara att hänga upp.